Пускаме тото и в пощите

От днес е достъпна и услугата електронен фиш

104 ~ 1 мин. четене

Фишове за тотото вече могат да се пускат в шест пощенски станции в страната. Услугата бе обявена днес от заместник-министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров и на младежта и спорта Йордан Йовчев.

Проектът стартира в столичните квартали „Гео Милев", Люлин, Надежда, както и в градовете Ихтиман, Елин Пелин и Костенец. До този момент 108 пощенски станции са лицензирани да предоставят услуги на Българския спортен тотализатор и се очаква дейността в тях да започне в началото на март.

От днес е достъпна и услугата електронен фиш, която пести време, както на клиентите, така и на служителите на пощите, каза по време на церемонията заместник-министър Георги Тодоров. Вместо да попълва талон на ръка, човек може да каже цифрите и да получи готов фиш с холограмен стикер, поясни той.

Фишовете ще са обработват с помощта на терминали, инсталирани на гишетата на „Български пощи". Освен приемането на талони, в станциите ще бъдат изплащани и печалби до 200 лв.

За символичен старт на услугата, заместник-министрите Георги Тодоров и Йордан Йовчев изтеглиха името на присъстващ на събитието представител на медия и му подариха тото-фиш. Късметът беше с журналиста Борислав Лазаров от БТВ, който веднага попълни комбинация от цифри за предстоящото теглене на тираж.

Подкрепи Economic.bg