Пуснаха ли протестиращите линейките снощи (ВИДЕО)

Софийска градска прокуратура (СГП) обвини протестиращите, че не са пуснали линейките да стигнат навреме до тежката катастрофа, която се случи вчера на бул. "Цариградско шосе"

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Софийска градска прокуратура (СГП) обвини протестиращите, че не са пуснали линейките да стигнат навреме до тежката катастрофа, която се случи вчера на бул. "Цариградско шосе". Държавното обвинение изпрати писмо до Столична община, с което иска кметът Йорданка Фандъкова и директорът на СДВР да променят маршрута на протестното шествие.

В завоалирано написано съобщение държавното обвинение съобщава, че "Софийската градска прокуратура е отправила до кмета на Столична община и до Директора на СДВР предложение по реда на надзора за законност, на основание чл.145, ал.1, т.5 и т.6 от Закона за съдебната власт (ЗСВ)".

Съобщението продължава с информацията, че в рамките на разследването на вчерашния инцидент, при който загина млада жена, а други хора са ранени, "е установено, че автомобилът на "Спешна помощ" е пристигнал на местопроизшествието със закъснение от 12 минути, автомобилът не е бил пропуснат от протестиращите да се движи по бул. "Цариградско шосе" и се е наложило да използва обиколен маршрут".

"Това попречило на лекарите и служителите в звеното „Спешна помощ" да се отзоват навреме на подадения сигнал на телефон "112", добавят от прокуратурата.

Как точно хората на Сотир Цацаров са установили това забавяне не се уточнява. Факт е обаче, че шефът на "Бърза помощ" доктор Георги Гелев заяви лично пред bTV, че шествието на протестиращите по "Цариградско шосе" по никакъв начин не е попречило на линейките. Нещо повече - Гелев обясни, че колите на "Бърза помощ" са използвали други маршрути от самото си отправяне към инцидента, а някой от тях са изпратени от други адреси и не са тръгвали от базата на „Сточна гара".

Видео в YouTube показва, че протестиращите, които точно по това време са изпълнили бул. "Цариградско шосе", правят кордон на линейката, която се е запътила към произшествието.

Коментари: 0