Ремонтът на „Петрохан“ приключва до 15 август

Пътят ще бъде напълно рехабилитиран, с нови асфалтови пластове, с нова маркировка и с нови знаци, обясни шефът на АПИ Лазар Лазаров

296 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Ремонтът на пътя през прохода "Петрохан" ще бъде завършен до 15 август. Това заяви председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, цитиран от "Фокус". Той беше на посещение в местността "Малка Бързия" заради протеста на шофьорите срещу замразения ремонт на пътя от Северозападна България към София през старопланинския проход "Петрохан". Това е третият протест на шофьорите по този повод.

Лазаров посочи, че и в момента тече ремонт на пътя през "Петрохан", като дори в неделен ден се извършват ремонтни дейности на пътното платно като се отстранява настилка и се поставя нова асфалтова.

"Във връзка с протестите смятам, че хората напълно основателно негодуват срещу лошото състояние на пътя", каза Лазаров. "Договорът за настоящия ремонт, който е сключен през 2011 г., приключва в края на септември тази година, а фирмата изпълнител на поръчката декларира, че до края на договора, всички видове ремонтни дейности ще бъдат завършени", добави шефът на АПИ.

"До септември реално сме в договорни отношения и пътят е в ремонт. Специално за този участък обаче поехме ангажимент да е готов до 15 август", подчерта Лазар Лазаров и изрази надежда, че ако работата продължи все така усилено, и срокът до 15 август ще бъде съкратен. "Важно е да се знае, че пътят ще бъде напълно рехабилитиран, с нови асфалтови пластове, с нова маркировка и с нови знаци", отбеляза още Лазаров.

Подкрепи Economic.bg