Rimac Automobili пуска електромобил за 750 хил. евро

Суперколата разполага с 1088 к.с. и ускорява от о до 100 км/ч само за 2.8 секунди

Базираната в Хърватска автомобилна компания Rimac Automobili работи върху електромобил за 750 хил. евро. За целта компанията е договорила инвестиция от 8 млн. евро и е на крачка от серийно производство.

От официалното съобщение на компанията става ясно, че инвеститорите са двама. Първият е южноамерикански предприемач с хърватски корени - Франк Йепесеко. Бизнесменът притежава сериозна колекция редки автомобили, сред които и произведеният в едва 33 екземпляра Ferrari 599XX, пише AutoMedia. 

Вторият инвеститор е базираната в Хонг Конг компания Sinocop Resources, която се занимава с добив и обработка на минерали и метали. Тя ще инвестира 5 млн. евро в Rimac Automobili, срещу които ще получи 10 на сто от хърватския производител. Както и допълнителни 2 млн. евро под формата на акции.

Въпреки положителните новини, от Rimac Automobili не се ангажират със срок за пускането на електрическия суперавтомобил на пазара.

Суперколата използва електрическо задвижване, генерирайки 1088 к.с. и 3800 Нм.Тя използва четири електромотора, които задвижват всяко от колелата. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч само за 2.8 секунди, а максималната скорост, която развива е 305 км/ч.  С едно зареждане на батерията суперколата достига 600 км.

За интериора на хърватската суперкола участие са взели и специалистите от българското тунинг ателие „Вилнер“.

Коментари: 0