Риск печели

Стоян Василев иска да промени имиджа на българския аутсорсинг

Лица

Риск печели
Татяна Явашева Автор: Татяна Явашева

Човек на риска, който разчита на своята силна интуиция. Нещата се получават, дори когато по нищо не личи, че обстоятелствата ще сработят. Това най-общо е житейската формула на Стоян Василев. Животът му е низ от трудности и изпитания, които той винаги успешно преодолява. Звучи като в приказка, но наистина излиза, че при него „съкровището е скрито там, където човек се спъва“. Този принцип е изведен от Джоузеф Кембъл, който е един от най-големите изследователи на митологията. С неговите теории, приложени към съвременния маркетинг, Стоян Василев се запознава още преди години за целите на своята работа.

Животът на 29-годишният българин  е приключение. Накратко, от малък се занимава с визуални изкуства, учи в езикова гимназия в Пловдив, но бързо разбира, че креативността е неговият път. Не е никак лесно година и половина преди да завърши гимназия да се прехвърли в частно художествено училище в София. За един срок взема целия последен клас и сам заминава за Сан Франциско, за да продължи да

учи изкуства

Минава през редица перипетии, докато се запише в профилирана художествена гимназия, което ще му даде възможност да се яви на портфолио дните, в които се кандидатства за колеж. Приемат го в няколко висши училища в САЩ, но той държи да учи New Genres (пърформанс, видео, инсталация) в San Francisco Art Institute - единственият арт колеж в Америка, който предлага тази специалност за баклавър.

Повече четете в бр. 40 на сп. "Икономика"

Коментари: 0