Рокада на върха във Vivacom

Член на надзора на КТБ ще е председател на Управителния съвет, а финансовият директор става главен изпълнителен

368 ~ 2 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Третият мобилен оператор на българския пазар - Vivacom има нов главен изпълнителен директор. Това е Атанас Добрев, който поема ръководството на телекома от 21 юни 2013 г. Към момента Атанас Добрев беше главен финансов директор на оператора. Добрев заменя на поста Бернар Москени, който ръководеше Vivacom през последните пет години и половина.

През това време компанията обедини мобилния и фиксирания си бизнес под един бранд и въведе първите у нас пакетни решения за цялостно телеком обслужване, признават от Vivacom заслугите на бившия директор. От оператора се похвалиха и с продължаващо увеличаване на пазарния дял в мобилния бизнес, който към момента е 22%. За първи път в новата история на телекомуникациите, през първото тримесечие на тази година Vivacom излезе начело по оборот и оперативна печалба, твърдят още от оператора.

Освен смяна на главния изпълнителен директор, промени има и в Управителния съвет (УС) на компанията. Председател на новия Управителен съвет на компанията е Златозар Сурлеков, а членове - Атанас Добрев, Русин Йорданов, Александър Грънчаров и Ивайло Бачийски.

От Vivacom пуснаха и визитки на новите управници на телекома:

Атанас Добрев се присъединява към Vivacom през септември 2008 г., като преди това е работил в конкурентната Globul. Досега той отговаряше за финансите на компанията, включително бизнес планиране, контролинг, осигуряване на приходите и управление на сградния фонд.

Златозар Сурлеков е член на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД от 2000 г. Започва кариерата си в областта на продажбите в телекомуникационния сектор като Директор "Продажби" в "Инкомс Капш" ООД - първият джойнт венчър в Източна Европа в сферата на телекомуникациите.

Русин Йорданов се присъединява към Vivacom през 2004 г. като главен корпоративен съветник, а от 2007 г. до 2010 г. е главен юридически директор на компанията. В това си качество той ръководи правната дирекция на телекома и организира правното обслужване на Vivacom и неговите дъщерни дружества. Координира и контролира работата на външни местни и чуждестранни правни кантори, ангажирани от телекома по различни проекти.

Александър Грънчаров идва във Vivacom, като изостави поста главен изпълнителен директор на "Карлсберг" България, преди който е бил мениджър на "Кока-Кола" за България. Отговарял е пряко за търговската политика, логистиката, човешките ресурси, връзките с обществеността и правните въпроси на бирения гигант у нас.

Ивайло Бачийски е работил за големи технологични компании като Alcatel, Ericsson и Cisco, където е отговарял за бизнеса и операциите с водещите телекоми в България. Последните пет години заема регионални мениджърски позиции в глобалния интернет доставчик Cogent Communications.

От средата на юли 2012 г. Vivacom е собственост на руската VTB Capital и Корпоративна търговска банка АД. Именно затова не е изненада, че член на Надзорния съвет на българската банка ще е председател на Управителния съвет и на Vivacom.

Коментари: 0