Румен Овчаров: В БСП цари пълен хаос

Единствената изненада на изборите може да дойде от БСП, смята бившият министър на икономиката и енергетиката

Румен Овчаров: В БСП цари пълен хаос
204 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

"Откритият лидерски въпрос в БСП не е причина за хаоса в държавата. За него допринесе сегашното ръководство на левицата, което по един неразумен начин се опита да употреби загубата на изборите за свои лични цели". Това заяви Румен Овчаров, бивш министър на икономиката и енергетиката в предаването "Събуди се" по Нова ТВ.

По думите му на предстоящия конгрес трябва да се проведе истински избор на председател. "Има опасност промяната в БСП да не се случи, като бъде наложен кандидат, който е директен продукт на икономическите зависимости, до които Станишев доведе БСП. Втората опасност е промяната да бъде заменена с подмяна - без Станишев да я караме "по Станишевски", заяви Овчаров.

Според него "истинските герои" на предстоящите предсрочни избори могат да бъдат българските социалисти, стига промените в ръководството да бъдат реални. "На тези избори няма нищо ново. Бойко Борисов е стар играч и до голяма степен е понятен за всички. Бареков също вече не е новина. Лятви Местан - още по-малко. Единствената новина може да дойде от БСП, ние можем да бъдем героите на тези избори, ако направим тази промяна истинска, видима и нестмнена", категоричен е Румен Овчаров.

Относно темата за КТБ бившият икономически министър е на мнение, че както в БСП, така и в банковия сектор цари пълен хаос. "Цял месец държавата се клатушка напред-назад и никой не може да вземе решение", допълни той. Според него не е необходим специален закон за КТБ.Подкрепи Economic.bg