Сформираха парламентарните комисии

Всички ще са съставени от 20 души, от които 8 от ГЕРБ, 7 от Коалиция за Българя, 3 от ДПС и 2 от "Атака"

188 ~ 3 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Депутатите избраха състава на постоянните парламентарни комисии. Всички ще са съставени от 20 души, от които 8 от ГЕРБ, 7 от Коалиция за Българя, 3 от ДПС и 2 от "Атака". От ГЕРБ не предложиха членове на нито една комисия.


Комисията по земеделието и храните

Председател на комисията е Светла Бъчварова от Коалиция за България. Заместник-председатели са Спас Панчев от Коалиция за България, Тунджай Наимов от ДПС, Калина Балабанова от "Атака".

Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред

Председател на комисията е Атанас Мерджанов от Коалиция за България. Заместник-председатели са Красимир Янков от Коалиция за България, Рушен Риза от ДПС, Димитър Аврамов от "Атака".


Комисията по отбрана

Председател на комисията е Янко Янков от ДПС. Заместник-председатели са Борис Цветков от Коалиция за България, Четин Казак от ДПС, Илиян Тодоров от "Атака".


Комисията по външна политика

Председател на комисията е Янаки Стоилов от Коалиция за България. Заместник-председатели са Румен Йончев от Коалиция за България, Четин Казак от ДПС, Венцислав Лаков от "Атака".


Комисията по регионална политика и местно самоуправление

Председател на комисията е Димчо Михалевски от Коалиция за България. Заместник-председатели са Борислав Гуцанов от Коалиция за България, Рамадан Аталай от ДПС, Павел Шопов от "Атака".


Комисията по инвестиционно проектиране

Председател на комисията е Емил Костадинов от Коалиция за България. Заместник-председатели са Йордан Стойков от Коалиция за България, Ахмед Башев от ДПС, Магдалена Ташева от "Атака".


Комисията по правни въпроси

Председател на комисията е Христо Бисеров от ДПС. Заместник-председатели са Филип Попов от Коалиция за България, Хамид Хамид от ДПС и Явор Нотев от "Атака".


Комисията по енергетиката

Председател на комисията е Рамадан Аталай от ДПС. Заместник-председатели са Явор Куюмджиев от Коалиция за България, Мустафа Карадайъ от ДПС и Магдалена Ташева от "Атака".


Комисия по бюджет и финанси

Председател на комисията ще е Йордан Цонев от ДПС. Заместник председатели са Петър Кънев от Коалиция за България, Рушен Риза от ДПС.


Комисия по околната среда и водите

Председател на комисията е Петър Курумбашев от Коалиция за България. Заместник-председатели са Добрин Данев от Коалиция за България, Джевдет Чакъров от ДПС, Любомир Владимиров от "Атака".


Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта

Председател на комисията е Христо Монов от Коалиция за България. Заместник-председатели са Георги Мърков от Коалиция за България, Нигяр Джафер от ДПС и Иван Димитров от "Атака".


Комисията по здравеопазване

Председател на комисията е Нигяр Джафер от ДПС. Заместник-председатели са Емил Райнов от Коалиция за България, Тунчер Кърджалиев от ДПС, Димитър Димов от "Атака".


Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения

Председател на комисията е Камен Костадинов от ДПС. Заместник-председатели са Георги Свиленски от Коалиция за България, Ердинч Хайрула от ДПС, Деница Гаджева от "Атака".


Комисия по култура и медии

Председател на комисията е Стефан Данаилов от Коалиция за България. Заместник-председатели са Николай Петев от Коалиция за България, Хюсеин Хафъзов от ДПС, Миглена Александрова от "Атака".


Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове

Председател на комисията е Младен Червеняков от Коалиция за България. Заместник-председатели са Деница Златева от Коалиция за България, Хасан Хаджихасан от ДПС, Гален Монев от "Атака".


Комисията за контрол на службите за сигурност

Комисията се формира на паритетен принцип - по трима депутати от всяка парламентарна група. Председател е Димитър Дъбов от Коалиция за България. Заместник-председатели са Камен Костадинов от ДПС, Десислав Чуколов от "Атака".


Комисията за взаимодействие с граждански организации и движения

Комисията се формира на паритетен принцип - по трима депутати от всяка парламентарна група. Председател на комисията е Мая Манолова от Коалиция за България. Заместник-председатели са Йордан Младенов от Коалиция за България, Сергей Кичиков от ДПС, Адриан Асенов от "Атака".


Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика

Комисията се формира на паритетен принцип - по трима депутати от всяка парламентарна група. Председател на комисията е Волен Сидеров от „Атака". Заместник-председатели са Кирил Добрев от Коалиция за България, Мустафа Карадайъ от ДПС, Илиан Тодоров от "Атака".

Подкрепи Economic.bg