Шестима продължават в борбата за виадуктите на "Хемус" и "Тракия"

АПИ не допусна две компании до процедурата за избор на изпълнител за ремонт на трита пострадали от земетресението на 22 май виадукта

228 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Шест компании и сдружения са допуснати до процедурата за избор на изпълнител за ремонт на трита пострадали от земетресението на 22 май виадукта на магистралите "Тракия" и "Хемус". Това стана ясно днес, след като Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) отвори ценовите предложения на допуснатите участници.

Откритата процедура за възлагане на обществена поръчка е с предмет: "Избор на изпълнител за консултантска услуга за осъществяване на строителен надзор и изготвяне на доклад за комплексна оценка на инвестиционен проект за обект: "Проектиране и извършване на аварийни ремонтно-възстновителни работи по АМ "Тракия" виадукт на км 61+327, АМ "Тракия" виадукт на км 67+027 и АМ "Хемус" виадукт на км 30+874".

Оферти предложиха осем компании и сдружения, но "ГРАДИАКТ КОНСУЛТ" ООД и Сдружение "ТРИ ЕС КОНСУЛТ ИНЖЕНЕРИНГС" бяха изключени окончателно от надпреварата.

Обединение "НАЦИОНАЛНИ ТРАНСПОРТНИ ОСИ" е допуснато само до Обособена позиция (ОП) №2 - виадукта при км 67+027. предложената цена е 19.32 млн. лв.

Обединение "ЕН АР КОНСУЛТ - ИНФРАМ" е кандидатствало само за Обособена позиция (ОП) №1, като е предложило цена от 16.134 млн. лв.

"РУТЕКС" ООД е допуснато до трита проекта, като за трите проекта са предложени съответно 14.85 млн. лв. (ОП №1), 20.35 млн. лв. (ОП №2) и 27.75 млн. лв. (ОП №3).

Останалите три компании, които са допуснати и до трите проекта, са „ПЪТИНВЕСТ-ИНЖЕНЕРИНГ" АД,  ДЗЗД „ВИАДУКТИ 2012", „ПЪТКОНСУЛТ 2000".

Подкрепи Economic.bg