Сметната палата няма да одитира паяците

Столичният кмет вече е разпоредил проверка на "Центъра за градска мобилност"

116 ~ 1 мин. четене

Управляващата партия ГЕРБ отхвърли искането на опозиционна БСП Сметната палата да прави одит на "Центъра за градска мобилност" в София. Парламентът не одобри внесените от левицата искания държавния одитор да провери финансирането на общинското дружество, което отговаря за паркирането в столицата, информира Стандарт нюз.

Според червения депутат Михаил Миков по този начин ГЕРБ слага чадър върху далаверите в Столична община. Той е убеден, че парите се крадат, а никой от управляващите не обяснява защо се вдига цената за паркиране в "синя зона", нито къде отиват парите на "Центъра за градска мобилност". Лютите нападки от страна начервените обаче останаха без отговор от ГЕРБ.

На обвиненията на БСП отвърна и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя увери, че е възложила проверка на вътрешния одит - цялостна проверка за работата на общинското дружество, съобщи Фокус. "Аз съм за пълен контрол върху работата на всички структури на общината, в това число и търговските дружества, чийто принципал е Общинският съвет", категорична е Фандъкова.

Подкрепи Economic.bg