Социалната мрежа Badoo с 150 млн. потребители

Така тя влиза в Топ 5 на най-популярните платформи

7050 ~ 1 мин. четене

Социалната мрежа за запознаване с нови хора Badoo достигна 150 милиона потребители, сочи официалната статистика. Това отрежда на проекта място в Топ 5 на най-популярните социални мрежи, по данни на изследователски компании като comScore, предава TechNews.bg.

В допълнение, Badoo е лидер на бързо растящия пазар на платформи за социално търсене, където приоритет е намирането на нови познати с помощта на мобилни приложения.

Главна цел на Badoo за 2012 г. е международното развитие, в частност в САЩ, Великобритания, Германия и Източна Европа, съобщава компанията.

Мрежата стартира в САЩ през март 2012 г. За кратък период тя привлече над 8 милиона потребители и бързо стана популярна в основните мегаполиси като Ню Йорк, Маями, Лос Анджелис, Чикаго, Хюстон и др. Популярността на Badoo нараства бързо за всички мобилни платформи, вкл. iOS, Android и Mobile Web.

На пазари като САЩ броят на новите потребители на Badoo, регистрирани от мобилни устройства, вече превиши този на новите потребители с обикновен интернет достъп. 68% от новите членове на Badoo влизат в сайта именно от мобилни устройства. Мрежата има интерфейс и на български език.

 

Подкрепи Economic.bg