Станишев: Изказването на Румен Петков е партийна игра

Лидерът на БСП носи лична отговорност за реденето на листите, смята Петков

84 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Подобен тип изказвания са дребни партийни игри. Така лидерът на БСП Сергей Станишев отговори на съпартиеца си Румен Петков, който само час по-рано поиска оставката му. Според него Станишев носи лична отговорност за реденето на листите и фактът, че в някои области е имало външни водачи, непознати на хората.

Сергей Станишев обяви, че няма да отстъпва от основните принципи, ще търси диалог, общи цели, които ще помогнат на страната да излезе от ситуацията. "Ситуацията е драматична. Повечето партии заявиха готовност и желание за промяна. Трябва да покажем, че това не са празни думи, което казвам, не са празни думи. Това, което говорим, е сериозно", каза Станишев.

"Това е основата на правителството и разговорите, които ще водим. Ще търсим за всяка позиция и изпълнителната власт хора, които имат капацитет, които имат решимост, няма да бягат от отговорността си, да се отчитат периодично и регулярно пред обществото и парламента за свършената работа за това какво предстои", заяви Станишев.

Той посочи, че е нужна прозрачност, като само така може да се възстанови доверието на хората.
„ГЕРБ съзнателно провеждаха тази политика на профанизация на политиката. Всичко беше само на ниво - тези са виновни, онези са виновни, без да показват отговорност. 4 години бяха на власт, имаха цялата власт, парламентарна, изпълнителна, президентска", заяви още Сергей Станишев.

Подкрепи Economic.bg