Станишев: Решението на Калфин обслужва единствено Борисов

„Това фактически е смяна на отбора в 90-ата минута от мача”, заяви лидерът на социалистите

124 ~ 1 мин. четене

Решението на Ивайло Калфин предизвиква дълбоко разочарование", обяви председателят на БСП Сергей Станишев по повод новината за самостоятелна листана на АБВ за евроизборите през май.

„То ще разочарова стотици хиляди социалисти, които в продължение на години работеха за неговите кампании – като депутат, като водач на листата за евроизборите, като кандидат-президент. Работили сме съвсем искрено и всеотдайно. Аз винаги съм заставал зад него и съм го защитавал от съмнения, подозрения”, добави Станишев.

„Това решение, което се случва във важен момент и за България, и за БСП, не е коректно и морално, не по отношение на въпросите на БСП, а на нейните членове и симпатизанти. Бяхме поставени пред свършен факт. Това беше насочено срещу БСП. Хубавите думи и намерения не са убедителни, защото обективно целят отслабване на резултата на БСП на евроизборите”, заяви той.

„Това фактически е смяна на отбора в 90-ата минута от мача”, каза Сергей Станишев. „Това обслужва интересите единствено на Бойко Борисов и ГЕРБ. Има въпроси, на които няма отговор. Човекът, който оглави това, беше Бойко Борисов в петък. Целта да се отнеме първото място на БСП на евроизборите няма да бъде реализирана. Ние сме сложна партия, с кусури, но с много ясни идеи и кауза, за която работим всички. БСП се мобилизира и нахъсва допълнително за максимален резултат. Тази ситуация ще доведе до такава реакция и поведение от страна на членовете и симпатизантите”, допълни той.

Подкрепи Economic.bg