Стигаме за по-малко от час от Варна до Истанбул

Вчера бе открита най-новата авиолиния на турския превозвач "Turkish Airlines"

По български обичай - с хляб и сол, летище Варна посрещна първите 125 туристи от Истанбул по най-новата авиолиния на националния превозвач на южната ни съседка "Turkish Airlines". Самолетът "Ер Бъс" кацна вчера около 14.30 ч.

Лентата на новата аеропридобивка беше прерязана официално от германската баронеса и главен изпълнителен директор на концесионера на двете морски летища у нас Алета фон Масенбах, от директора по инвестициите на турската авиокомпания Ахмет Булат, от кмета на Варна Иван Портних и от областния управител Иван Великов. Туристите от Истанбул се надпреварваха да се снимат с красивите момичета в български носии, които ги посрещнаха с погача.

Алета фон Масенбах поздрави гостите на 3 езика-български, турски и английски. Тя припомни, че в краткия период след откриване на терминала във Варна стартира и новата авиолиния, по която за по-малко от час ще се пътува между Варна и Истанбул, а от там до 240 точки на света.

Промоционалната цена на първите полети е само 79 евро в двете посоки, научи Kmeta.bg.

"Варна е известен студентски град и ще осигурим с турските авиолинии пътуване на студентите от цяла Турция на достъпни цени", увери господин Булат. Миналата година пътниците на "Turkish Airlines" са били 49 млн., а целта през тази година е да стигнат 60 милиона, посочи той.

"54% от туристите в света летят със самолет", обясни проф. Талеб Рифай, генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН. По думите му турските авиолинии са добавили перлата на Черноморието -Варна в своята корона.

Морската столица на България се оказа 209-тата дестинация на турския национален превозвач.

На официалното откриване присъства и зам.-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев, както и посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче, който подкани всички да напишат и Варна на световната карта на дестинациите на "Turkish Airlines".

Коментари: 0