Столична община отделя 2 млн. лв за ремонт на тротоари

Планът на Общината е в следващите 3 години да бъдат изградени около 100 км велотрасета

220 ~ 2 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

2 млн. лв ще инвестира Столична община (СО) през 2013 г. за ремонт на 250 хил. кв. метра тротоари в цяла София. Това съобщи пред журналисти заместник-кметът по транспорта на столицата Любомир Христов.

Зам.-кметът по транспорта уточни, че само в участъка между улиците „Драган Цанков” и „Ген. Гурко” са предвидени 42 места за паркиране, като все още не е решено дали те ще бъдат включени в зоните за платено паркиране. Христов посочи, че целта на ремонта е да се осигури нормален пешеходен достъп за хората.

„В момента колегите от районните администрации изготвят конкретните планове за април, когато ще започне и масираното извършване на текущ ремонт във второкласните улици в София. Стартирахме няколко проекта – реконструкция на ул. „Цар Иван Асен II”, където в момента „Софийска вода” изграждат канализация и водопровод. След това Столична община ще реализира проект за цялостна реконструкция на улицата – тротоари, осветление, пътната част по протежението на цялата улица от бул. „Михай Еминеску” до бул. „Евлоги Георгиев”. Същото се случва на бул. „Христо Смирненски”, посочи Любомир Христов.

Христов отбеляза, че през миналата година около 200 хил. кв. метра тротоарни зони са били реконструирани. Част от тях са били изцяло ремонтирани по линия на текущия ремонт, а други са били част от инвестиционните проекти, които СО реализира.

Зам.-кметът съобщи, че преди дни е започнало строителството на велотрасето от бул. "Гоце Делчев" по протежението на бул. "България", което ще осигури връзка на велоалеята на "Гоце Делчев и "Цар Борис III" с тази на "Евлоги и Христо Георгиеви" и Южния парк.

„Планът на СО е в следващите 3 години да бъдат изградени около 100 км велотрасета”, като засега са направени 35 км, коментира още Христов.

 

Подкрепи Economic.bg