Три фирми ремонтират виадуктите

Две от съоръженията са на "Тракия" и едно на "Хемус"

348 ~ 1 мин. четене

Изпълнителите на ремонтите на трите виадукта от автомагистралите „Тракия” и „Хемус” са определени, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

На 5 юни АПИ обяви процедура на договаряне с обявление за възлагане на обществена поръчка за „Определяне на изпълнител за проектиране и извършване на аварийни ремонтно-възстановителни работи на три виадукта при км 61+327 и км 67+027 на АМ „Тракия” и при км 30+874 на АМ „Хемус“. Това са виадукт „Вършилата”, съоръжението преди с. Церово от автомагистрала „Тракия” и „Бебреш” преди тунел „Топли дол” от АМ „Хемус”.

Процедурата бе открита по разпоредбите на чл. 84, т. 2 от Закона за обществените поръчки и е по 3 обособени позиции.

За първата позиция "Проектиране и извършване на аварийни ремонтно- възстановителни работи на виадукт при км 61+327 на АМ „Тракия” обществената поръчка ще бъде възложена на Сдружение „Геострой – Мостремонт 97 - Пътстрой 92”, гр. София.

По проектирането и извършването на аварийни ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на АМ „Тракия” пък ще работи фирма „Порр Бау” ГмБХ.

Софийската фирма „ГБС Инфраструктурно строителство” АД ще работи по проекта по проектиране и извършване на аварийни ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 30+874 на АМ „Хемус”.

Подкрепи Economic.bg