"Тримата души, които защитаваха западните крадци са Плевнелиев, Трайков и Дянков"

Стефан Гамизов, енергиен експерт

Цитат на деня:

3752 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

"В това правителство, тримата души, които защитаваха западните крадци, казвам го директно, това бяха Плевнелиев, това беше Трайчо Трайков и това беше Симеон Дянков".

Това каза в предаването "Факторът Кошлуков" по TV7 енергийният експерт Стефан Гамизов.

Според него в българската енергетика има два вида крадци - свързаните по сърце с Русия и свързаните със Запада, като свързаните с Русия са по-опасни, докато Западната група работи много по-качествено. Имената от първия кръг фигурират в WikiLeaks и това са Румен Овчаров, Богомил Манчев и Красимир Георгиев, обясни Стефан Гамизов.

"Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Росен Плевнелиев моментално стъпкаха всяка идея за справяне с корпоративната престъпност в България при идването на власт на кабинета "Борисов". Тези тримата герои казаха моментално, че лоша корпорация няма, че корпорациите не крадат, че всички те са добри и толкова. Само че в България се краде, корпорациите крадат", защити тезата си Гамизов.

Той е категоричен, че Плевнелиев носи основната вина за въвеждането в експлоатация на "Марица-Изток" I, тъй като не е спрял строителното разрешително на централата, когато е бил регионален министър. Трайчо Трайков и Симеон Дянков пък били основните лобисти за въвеждането на зелената енергия и сключването на дългосрочни договори на завишени цени. Освен това Дянков не е оказвал нужния контрол върху дейността на ДКЕВР.

Подкрепи Economic.bg