Укрепват речното корито в Ямбол

Стойността по проекта е 725 284 лв.

725 284 лв. ще бъдат дадени за прочистване на речното корито на Тунджа от островни наноси и изсичане на саморасли дървета и храсти, които възпрепятстват нормалната проводимост на реката. С това ще започнат строително-монтажните работи по проекта „Комплексни мерки за предотвратяване на наводненията в община Ямбол”, съобщиха от пресцентъра на общината.

Дейностите по прочистване на коритото ще започнат на 15 август в участъка между пешеходния мост към фабриката за захарни изделия и моста, свързващ комплекс „Златен рог” с индустриалната зона.

Подобни дейности по възстановяване профила на реката и нормалната проводимост ще бъдат извършени и в еднокилометров участък след моста до животинския пазар (Балахурския мост), в посока село Ханово. 
В участъка до комплекс „Златен рог” – между моста за „търговиите” и този до животинския пазар, ще се извърши надзиждане на дясната предпазна дига, тъй като с течение на годините е изровена и с ниска височина. 

Паралелно с прочистването на коритото ще бъде извършен и основен ремонт на шлюзовете в коритото на река Тунджа в регулацията на Ямбол. 

Коментари: 0