Укрепват спешно мостовете на „Тракия” и „Хемус”

Ремонтът на всички съоръжения ще струва 200 млн. евро

До седмица трябва да започне укрепването на мостовете на магистралите „Тракия” и „Хемус”. Това разпореди премиерът Бойко Борисов, който заедно с еврокомисаря Кристалина Георгиева и министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова и на транспорта Ивайло Московски инспектира съоръжения на 64-ти километър на автомагистрала „Тракия”, предаде БНР.

Ремонтът само на двата моста ще струва 70 млн. евро.

Премиерът обясни, че действията са разделени на три стъпки. Първата е от вътрешния бюджет незабавно да бъдат преразпределени пари.

„Сега като се прибера, ще говорим с Дянков. Ако трябва, в парламента влизаме да го гласуват. Това трябва незабавно, като го видят хората, защото те не са го видели... А дано не видят това на Витиня - няма да смеят да карат по тези магистрали”, заяви Борисов.

Втората стъпка е да помолим Европейската комисия да прехвърли една трета или половината от средствата за екология, които трябва да усвоим в следващата година и половина, за ремонта на мостовете.

„Това, което не ни достига, ще вземем заем. Общо са около три хиляди моста в България, на които тези безхаберници, в продължение на много правителства, една боя не са ударили. Щом имаме някакъв резултат, отиваме в Брюксел да прехвърлим едната програма в другата”, коментира министър-председателят.

Ремонтът на всички мостове и аквадукти ще струва около 200 млн. евро.

Коментари: 0