Версаче обмисля борсов дебют

Луксозната марка не изключва листване, но засега не е взето подобно решение

Италианската луксозна марка Версаче, притежавана на 100% от семейство Версаче, не изключва да излезе на борсата в бъдеще, за да финансира развитието си, но за момента не е взето никакво решение, съобщи запознат източник, цитиран от АФП.

Той отрече информацията на седмичника "Ил Мондо", който съобщи, че компанията възложила на американската банка "Голдман Сакс" да й намери партньори или да й помогне да излезе на борсата.

"Не е възлагана подобна задача", "семейството няма никакво намерение да продава и иска да запази 100%-та си собственост", увери източникът.

Но модната къща, която е ухажвана от много банки и може да реши да се възползва от съветите на една от тях, "не изключва априори" нито едно решение, което "може да помогне за развитието й", допълни източникът. Той обаче уточни, че засега не е взето никакво решение.

Миналата година две други големи италиански семейни компании в областта на модата и лукса решиха да излязат на борсата - Салваторе Фергамо в Милано и Прада в Хонг Конг.

Версаче се върна на зелено миналата година с чиста печалба от 8,5 милиона евро спрямо загуба от 21,7 милиона евро през 2010 г., след като започна дълбоко преструктуриране,

Коментари: 0