Виталий Кличко ще се кандидатира за президент на Украйна

Украинският боксьор ще участва в надпреварата през 2015 година

524 ~ 1 мин. четене

Лидерът на партия Удар (UDAR) Виталий Кличко, заяви, че възнамерява да се кандидатира за президент на Украйна, съобщава Voice of Russia. "За да се спрат различните предположения за бъдещето ми и за да се прекратят опитите да се отърват от мен, искам да заявя, че ще се кандидатирам за президент", обяви той в четвъртък от трибуната на Върховната рада. Украинският боксьор визира президентските избори в страната, които ще се проведат през 2015 година.

Преди три години Кличко влезе в политиката като основа партия Украински демократичен алианс за реформи (УДАР). На парламентарните избори миналата година формацията му беше на трето място с 14% от гласовете и 40 от общо 450 места във Върховната рада.

Според проучване сред украинците, направено от Киевския международен социологически институт през май, за Виталий Кличко биха гласували 15,9% от избирателите.

Виталий Кличко е шесткратен притежател на световната титла по кикбокс по версии на различни организации и трикратен шампион по бокс на Украйна при аматьорите.

Подкрепи Economic.bg