Vodafone спечели подкрепата на акционерите за Kabel Deutschland

Гласовете в полза на сделката са минали 75-процентовата бариера

Снимка: БГНЕС

100 ~ 1 мин. четене

Офертата на Vodafone за придобиването на Kabel Deutschland в размер на 7,7 млрд. евро успя да премине основната пречка, печелейки одобрението на акционерите на Kabel Deutschland, съобщава Reuters. Гласовете в полза на сделката са минали 75-процентовата бариера.

Дългият процес по събирането и преброяването на гласовете на акционерите при тази сделка означаваше, че има несигурност по отношение на това дали Vodafone ще купи германската кабелна група, дори след изтичането на крайния срок за реализиране на процеса, който бе в сряда.

Преброяването на гласовете е продължило през целия вчерашен ден, като преминаването на ключовия праг за реализирането на сделката е било установена едва в късния следобед.

Сделката е ключов стратегически ход за Vodafone в амбициите му да създаде телекомуникационен и кабелен бизнес, предлагащ широка гама услуги, на най-големите европейски пазари.

Последната пречка пред сделката Vodafone може да преодолее през идната седмица. Тогава приключва първата фаза на антитръстовия преглед от страна на Европейската Комисия.

Подкрепи Economic.bg