Wizz Air редуцира полетите до Испания

Компанията ще лети само два пъти от София до Барселона, Мадрид и Валенсия заради високите летищни такси, въведени от 1 юли

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа Wizz Air намалява на два полетите по испанските си маршрути през тази зима след въвеждането на значително по-високи летищни такси от испанското правителство, специално в Барселона (El Prat) и Мадрид (Barajas) от 1 юли.

От компанията изразяват съжалението си, че ще трябва да намалят инвестициете в Испания, което ще съкрати честотата на полетите от София до Барселона, Мадрид и Валенсия през зимата.

Жалко е, че испанското правителство въвежда тези такси в период, когато туристическият поток трябва да се стимулира и работните места в туризма са много необходими, заявяват от компанията.

През 2012 Wizz Air очаква да се радва отново на двуцифрен ръст и ние ще пренасочим нашия капацитет от Испания към страни, където туристите и авиокомпаниите са добре дошли, с ниски летищни такси. Докато Испания сега губи хиляди пътници, Wizz Air ще продължи да добавя вълнуващи дестинации от България ", каза Даниел Де Карвало, Мениджър корпоративни комуникации Wizz Air.

Коментари: 0