Задържаха четирима бракониери на риба

Мобилни групи на ИАРА хванаха незаконен превоз на 1600 тона прясна риба

4148 ~ 1 мин. четене

Специализирана мобилна група на ИАРА, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” Шумен и служители на РУ “Полиция” Шумен са хванали бус „Мерцедес”, пълен с 1600 кг незаконно уловена прясна риба. В буса със силистринска регистрация е превозвал каракуда, бяла риба и щука.  Документите за превоз не са били в ред , не е било цялото количество риба, тя е била жива и не е имала ветеринарен сертификат , обясниха от Агенцията по рибарство.  

На нарушителя В.Т. от град Тутракан са съставени актове за нерегламентиран превоз на риба, липса на документи за произход на част от рибата и превоз на маломерна риба.

На място са извикани и служители от Областна дирекция на Агенция по безопасност на храните Шумен, които са наложили възбрана на цялото количество риба и са взели проби за изследване.

 Друга мобилна група на ИАРА, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” Шумен и служители на РУ “Полиция” Омуртаг са заловили 4-ма бракониери на яз.”Ястребино” след 24 часово наблюдение на водоема. В автомобила - джип “Нисан Патрол” с който са пътували са открити 1200 метра мрежи, лодка с две гребла, 50 кг. риба от вида шаран, сулка, каракуда и костур, като голяма част от шарана е бил маломерен. Лицата са задържани за 24 часа в РУ “Полиция” Омуртаг и срещу тях е образувано досъдебно производство.

Подкрепи Economic.bg