Загуба за щатските акции

S&P се понижи с 1.1% на седмична база

100 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Повечето американски акции загубиха част от стойността си, но в петък успяха да минимизират част от загубите. В основата на спада са перспективите за икономическия растеж и загрижеността сред инвеститорите, че Федералния резерв ще намали стимулите за икономиката, пише Bloomberg.

Широкият Standard & Poor's 500 (S&P 500) се понижи 0.1% до 1649.60 пункта, а по-рано в петъчната търговия губеше 0.8%. Индексът на американските сини чипове Dow Jones Industrial Average (DJIA) успя да добави минималните 0.1% до 15303.10 базисни точки в петък. На седмична база обаче S&P 500 се понижи с 1.1% - най-големия спад от месец насам.

Най-голямата американска верига магазини за облекла Gap изтри 1.7% от стойността на книжата си до 40.64 долара за акция. Въпреки по-високата тримесечна печалба на Gap от прогнозата на анализаторите, компанията продължава да поддържа очакванията, че приходите ще са по-малко през тази година от прогнозата на анализаторите за оборот от 2.72 млрд. долара.

Най-големият производител на потребителски продукти в света - Procter & Gamble успя да добави към цената на книжата си до 81.88 долара за акция.

Подкрепи Economic.bg