Запорираха имуществото на Цветан Василев

Решението е на Комисията за конфискуване на незаконно придобито имущество

Запорираха имуществото на Цветан Василев
236 ~ 1 мин. четене

Цветан Василев е обявен за международно издирване във всички страни-членки на Интерпол. Наложен е запор и възбрана върху имуществото на Василев и останалите с обвинения по делото "КТБ", съобщават от прокуратурата.

Комисията за конфискуване на незаконно придобито имущество реши имуществото на Цветан Василев да бъде запорирано. Мажоритарният собственик на КТБ не може да се разпорежда със собствеността си заради обвинението към него за финансови злоупотреби в особено големи размери.

Председателят на надзорния съвет на КТБ Цветан Василев е обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай.

Началното му обвинение е за това, че през периода от декември 2011 г. до 19 юни 2014 г. умишлено е склонил главния касиер Маргарита Петрова и изпълнителния директор Орлин Русев, да се разпоредят със сумата от 206 милиона лева. Задочното привличане е заради това, че Василев се намира извън страната, с неизвестно местоживеене.

От прокуратурата днес заявиха: Цветан Радоев Василев е обявен за международно издирване на 28 юли 2014 г. със съдействието на Евроджъст. Българските представители в Евроджъст са съдействали при подготовката на молбата на правна помощ за призоваването на Цветан Василев с оглед на съществуващите към онзи момент данни, че същият пребивава на територията на Република Австрия.

Коментари: 0