Здравният министър се противопостави на БСП за пушенето

Здравето на хората няма цена, за да се правят компромиси, заяви Таня Андреева

76 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Забраната за тютюнопушене на закрито, която действа сега, трябва да остане. Това е мнението на здравния министър Таня Андреева, изразено след откриването на Седмицата на донорството 7-13 октомври, предаде "Фокус". "Не мисля, че трябва да се правят отстъпки в каквато и да било посока", добави тя.

Коментарът на министъра идва по повод готвените от БСП и "Атака" промени в Закона за здравето. Двете партии от управляващата тройна коалиция искат да отменят частично сега действащата пълна забрана, и да позволят да се пуши в заведенията след 22 ч. през зимата. От ГЕРБ са твърдо против каквито и да е отстъпки, а от ДПС засега остават неутрални по този въпрос.

"Според мен за първи път в обществото и пушачите някак си толерантно подходиха към това. Не мисля, че трябва да се правят отстъпки в каквато и да било посока. Здравето на хората няма цена, за да се правят компромиси", каза днес министър Таня Андреева.

По-рано днес зам.-председателят на Коалиция за България Спас Панчев коментира, че предложението за отпадане на забраната ще бъде разгледано в парламентарната група, за да се види дали има нагласа за връщането на стария режим. По думите му, каквото и решение да бъде взето, забраната със сигурност ще остане в сила в заведения, в които има младежи под 18-годишна възраст, както и в ресторантите за бързо хранене.

Подкрепи Economic.bg