Zynga загуби още един топ мениджър

Компанията вече изтри ¾ от пазарната си капитализация

64 ~ 1 мин. четене

Главният маркетинг директор на Zynga подаде оставка, с което се превръща в най-висшия мениджър напуснал компания за разработка  на популярните игри във Facebook като Farmville.

Джеф Карп се присъединява към главния оперативен директор Джон Шепърт и главния творчески директор Майк Верду сред топ мениджърите, които се отказаха от август насам.

Най-голямата в света компания за социална игри, която загуби почти три четвърти от пазарната си, не посочват причина за напускнаето на Карп в съобщението си до Комисията по ценните книжа и фондовите борси в понеделник.

"Напускането на водещи шефове се разпространява като горски пожар в Zynga", каза Майк Хики, анализатор в National Alliance Securities. "Не мисля, че някога съм виждал подобно нещо", добавя той.

През август, когато акциите на Zynga буквално се сгромолясаха, от компанията обявиха, че заделят допълнителни акции, които да бъдат използвани като средства за компенсации при напускане на служителите. Този ход вероятно е предназначен да насърчи персонала да се придържа около чрез замяна на опции върху подценени акции с нови, на по-ниски
Zynga, която се бори да пресича нарастващите загуби на потребителите, е една от няколко компании за потребителски Интернет, регистрирани на фондовите пазари с много шум в края на 2011.
През юни компанията отчете неочкавана свръхзагуба за второто тримесечие и влоши прогнозата си за финансовия резултат за цялата година. Новините потопиха акциите и станаха причина за завеждането съдебни дела срещу дружеството.

 

Подкрепи Economic.bg