А1 дари на „Александровска“ средства за пет дихателни апарата

Стойността на дарението е 220 хил. лв.

А1 дари на „Александровска“ средства за пет дихателни апарата
1196 ~ 2 мин. четене
А1 дари на университетска болница „Александровска“ 220 хил. лв, необходими за закупуване на пет дихателни апарата, съобщиха от компанията. Целта на компанията е да помогне на болницата, оборудвайки я с апаратура при лечението на болни от COVID-19. 

Очаква се новото оборудване да пристигне в лечебното заведение в рамките на три седмици. Дихателните апарати ще останат собственост на здравното заведение след края на пандемията от коронавирус и ще се използват за лечението на пациенти с респираторни и други заболявания.

„В моменти като днешния загрижеността към най-близките ни – семейство, колеги, служители, клиенти, преминава на следващо ниво – търсене на решения за обществото като цяло. В допълнение към всички мерки, които взимаме за предотвратяване на разпространение на коронавируса, наш дълг като обществено отговорна компания е да допринесем и за лечението на вече заболелите. Най-добрият начин е като подкрепим лекарите с технологиите, които са им нужни за по-добро лечение на пациентите.“ Това коментира главният изпълнителен директор на А1 България, Александър Димитров. 

А1 е технологична компания с традиции в подпомагането на обществено значими каузи и счита за свой дълг да подкрепи усилията на медиците в справянето с опасния вирус с помощта на най-съвременни технологии. Дарението е част от кампанията „Дигитална солидарност“ на А1, която има за цел на помогне на хората да преминат през процеса на социална изолация, наложен от пандемията на COVID-19.

Компанията вече пусна безплатно над 200 канала на всички свои ТВ клиенти и даде 10 000 MB мобилен интернет на максимална скорост на всички клиенти с абонаментен план за мобилна услуга.

„Благодарим на А1, че ни помага в битката за справяне с пандемията COVID-19. В момента целият свят се намира в трудна ситуация и всяка подкрепа е добре дошла. Очакваме петте дихателни апарата, които ще закупим с дарението, да пристигнат до няколко седмици. Те ще ни позволяват да предложим по-добри грижи за нашите пациенти и в крайна сметка ще спасяват човешки животи, както по време на настоящата пандемия, така и след нейния край", добави проф. д-р Костадин Ангелов, дм, изпълнителен директор на УМБАЛ „Александровска".
Коментари: 0