Airbnb с нови правила за анулации заради коронавируса

Пътниците могат безплатно да анулират резервациите си заради епидемията

Airbnb с нови правила за анулации заради коронавируса

Снимка: Pixabay

2921 ~ 1 мин. четене

Разпространението на коронавируса в повече от 70 страни по света подтикна хората да преразгледат плановете си за пътуване. Страховете от вируса доведоха до скок в търсенето на туристически застраховки. Но какво се случва, ако трябва да отмените резервация в Airbnb? Обикновено те попадат в една от шестте категории, по които се определят категориите за отказ от услугата - от „гъвкави“ до „супер строги“.

Въпреки това, компанията е разработила отделна политика за резервации, които трябва да бъдат променени поради проблеми, свързани с коронавируса. Говорител на компанията потвърди пред CNBC, че „политиката за облекчаване на обстоятелствата“ на Airbnb се прилага за всяка резервация, при която домакинът или гостът трябва да я анулира заради обстоятелства, свързани със заразата.

Това означава, че туристите могат да променят или анулират безплатно резервациите си в Airbnb, ако имотът се намира в държава, която е засегната от епидемията.

Много правителства, включително Великобритания, Австралия и САЩ, издадоха предупреждения, съветвайки своите граждани да не пътуват до засегнатите райони, включително Китай, Южна Корея и части от Италия. Но тъй като вирусът продължава да се разпространява в нови региони, скоро повече дестинации могат да станат „забранени“. Хората, които не могат да пътуват поради анулиране на полети, свързани с коронавируса, също могат да анулират своите резервации в Airbnb без заплащане, пише още CNBC.

Коментари: 0