Airbus A321neo лети тестово до 7 европейски дестинации

Той ще влезе във флотилията на Wizz Air от 2019 г.

Airbus A321neo лети тестово до 7 европейски дестинации

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомания в Централна и Източна Европа, и Airbus представиха впечатляващия Airbus A321neo на летището в Будапеща и започнаха тестова обиколка с WIZZ пилоти.

От своя първи полет през 2004, Wizz Air постоянно разширява нискотарифната си мрежа, като предоставя възможност за достъпен въздушен транспорт за всички. WIZZ винаги е оперирала със самолети от семейството на Airbus A320 и през ноември 2015 г. допълни флота си с първия A321ceo, което позволява на авиокомпанията да предлага повече места и повече дестинации на най-ниските WIZZ тарифи и да обогатява преживяванията на пътниците с нови цветове в интериора, повече светлина в салона, меки кожени седалки и по-голям избор на места. 


30 самолета A321ceo ще се присъединят към WIZZ флота до 2018 г., а през 2019 г. ще пристигне първият от 110 Airbus A321neo, поръчани по време на авиошоуто в Париж през 2015 гДоставките на A321neo ще продължат до края на 2024 г..

Wizz Air лети с една от най-младите флоти в Европа, състояща се от 63 самолета Airbus A320 и 10 A321ceo на средна възраст 4 години, което винаги е съобразено с подобряване на ефективността и опазване на околната среда чрез революционни технологии. 


Включвайки последните иновации, включително подобрена производителност и аеродинамика, ново поколение двигатели и „шарклет“ устройства на крилата, A321neo доставя най-ниския разход на гориво в своята категория, с 15 процента подобрена икономичност, в сравнение с днешните самолети с една пътека, както и по-ниско отделяне на въглеродни емисии и по-слаб шум, съобщават от компанията. 

Като един от ключовите партньори на Airbus, пилотите на Wizz Air първи тестват A321neo, най-продаваният самолет с една пътека. 


Екип от WIZZ капитани, заедно със Золтан Сабо, главен пилот на Wizz Air, ще летят от Будапеща до седем европейски дестинации, изпробвайки най-добрия самолет със своите характеристики в този клас A321neo.

Коментари: 0