Александър Манолев представи пред Bloomberg инвестиционните възможности на България

Той подчерта, че България се утвърждава като център на стабилност в политически и икономически план

Александър Манолев представи пред Bloomberg инвестиционните възможности на България
Зам.-министърът на икономиката Александър Манолев представи България като инвестиционна дестинация в едно от най-авторитетните предавания на британския канал на Bloomberg. Той участва в сутрешното предаване Bloomberg Surveillance с водещ Франсин Лака.

Сред основните теми на разговора бяха очакваният ефект от американските мита, готовността на страната ни за приемане на еврото  и бъдещето на българската икономика.

Александър Манолев подчерта, че България се утвърждава като център на стабилност в политически и икономически план. „Над 29 млрд. евро бяха инвестирани в българската икономика за последните 10 години“, каза той и допълни, че изключително добре се развиват сектора на автомобилостроенето, информационните технологии и услугите. Ниските данъци и оптимални оперативни разходи бяха посочени сред предимствата на страната ни като инвестиционна дестинация.

Инвестициите на британските компании в България бе друг акцент в неговите отговори. Той допълни, че ще се търсят възможности за активизиране и задълбочаване на икономическите ни връзки с повече съвместни инициативи и специализирани събития. В тази връзка бе дискутирана и готовността на страната ни да приеме еврото.

Със сигурност възможността да се говори за инвестиции в България в едно от най-гледаното време на глобалния лидер в икономическите новини какъвто несъмнено е Bloobmerg е успех само по себе си. Все пак обаче е важно и какви ще са конкретните резултати от срещите на икономическия заместник-министър във Великобритания – нещо, за което на този етап няма достатъчно информация. Със сигурност моментът е добре избран – очакванията са Brexit да доведе до нови инвестиции на британски компании в Европа, за да си осигурят достъп до единния европейски пазар и след излизането на страната от ЕС. България може да се възползва от тази ситуация, ако бъде проактивна и предложи конкретни възможности на британския бизнес.
Коментари: 0