Amazon наема 5000 нови служители в Германия

Търсят се хора за всякакви дейности в компанията

Amazon наема 5000 нови служители в Германия

Снимка: БТА

7716 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Американският гигант за търговия на дребно Amazon планира да наеме 5000 нови служители в Германия тази година. Това би трябвало да увеличи общия им брой с над една пета – от 23 000 на 28 000, както германската компания Amazon обяви днес.

Търсят се служители за логистичните центрове, маркетинга, финансите и научноизследователската и развойна дейност, но компанията не уточни за кои сектори какъв брой хора ще търси.

Amazon обещава почасови заплати в логистиката, които започват между 11.30 и 12.70 евро. Освен това дружеството търси и други специалисти в Германия, например в областта на изкуствения интелект и машинното обучение.

Това е чудесна възможност за променя в кариерата, защото сме отворени за всякакви таланти и квалификации“, каза Ралф Клебер, ръководител на Amazon, Германия.

Той изрично иска това да се разбира като призив към хора, чиито работни места са застрашени или вече са загубени поради пандемията.

„В Германия разработваме технологии, които се използват по целия свят – от разпознаване на реч до роботика“, каза Джонатан Вайс, който ръководи центъра за разработка на Amazon в Берлин.

В Германия групата управлява четири изследователски и развойни центъра в Аахен, Берлин, Дрезден и Тюбинген. Миналата година Amazon нае шестцифрен брой нови служители по целия свят. В края на декември почти 1.3 милиона души работеха за компанията по целия свят.

Коментари: 0