Amazon регистрира най-успешния си ден от година и половина насам

Акциите на американската компания скочиха с 8% след новата по-добра прогноза на анализаторите

Amazon регистрира най-успешния си ден от година и половина насам

Снимка: Pixabay

Американските акции нараснаха в понеделник, след като Amazon и други големи технологични компании придвижиха индексите на зелена територия. Инвеститорите също претегляха перспективите от множество ваксини за коронавируса и допълнителни фискални стимули в САЩ. По-рано тази година Доналд Тръмп подписа пакет стимули в размер на 2 трилиона долара, който разшири обезщетенията за безработица. Част от бенефициентите на този стимул бяха хората, които бяха съкратени във връзка с пандемията. Част от стимулите бяха седмични 600 доларови чекове. Тези допълнителни парични инжекции изтичат в края юли.

Pfizer и BioNTech съобщиха ранни позитивни данни от тестовете на съвместната ваксина между компаниите срещу COVID-19. S&P 500 напредна с 27 пункта, или 0.8%, до 3 251, като достигна положителни стойности за 2020 г. Nasdaq беше най-успешният индекс през последната сесия, след като успя да се покачи с над 2.5%, или 263 пункта, до 10 767. Dow Jones затвори на зелена територия, въпреки негативното движение от 150 пункта по-рано през деня. Акциите на Amazon скочиха с 8%, което беше най-успешният ден за компанията от декември 2018, след като анализатор от Goldman Sachs повиши оценката си на компанията до 3 800 долара за акция. Apple и Alphabet скочиха с над 2%, докато акциите на Microsoft увеличиха своята стойност с над 4%.

The Lancet публикува добри новини свързани с коронавирусна ваксина. Oxford University и AsteraZeneca са успели да създадат силен имунитет в своите тестове. Британският FTSE 100 беше единственият основен индекс на червено през първият ден от седмицата, след като напрежението между Великобритания и Китай продължи. Индексът се понижи с 0.5% до 6 261, докато DAX успя да се покачи с 127 пункта, или 1%, до 13 046.

Цените на петрола останаха почти непроменени в понеделник, след като лошите новините за нови случаи на коронавирус бяха притъпени от новините за множество потенциални ваксини срещу пандемията. Златото отново достигна рекордни стойности, като достигна до най-високото си нови от септември 2011 г. насам.

Акценти днес

Икономически данни – Канада

Акцентът за деня днес ще падне върху икономически новини от Канада. Днес в 15:30 часа българско време ще бъдат публикувани данни за продажбите на дребно за страната. Те измерват промяната в общата стойност на коригираните спрямо инфлацията продажби на дребно. Това е най-важният показател за потребителските разходи, които представляват по-голямата част от общата икономическа активност. По-високо от очакваното четене се приема като положително за канадския долар.

Инструмент на фокус - Pfizer Inc.

Pfizer и BioNTech съобщиха ранни позитивни данни от тестовете на съвместната ваксина между компаниите срещу COVID-19. Това доведе до скок в цената на компанията. Възходящото движение от понеделник обаче беше ограничено от нивото на съпротива образувано около 37.50 и цената на акциите успя да се повиши само с 0.69%.

EUR/JPY

Валутната двойка образува тренд канал от средата на юни. В момента цената се намира около горната граница на канала, където очакваме корекция до 122, при неуспешен пробив на зоната на съпротива.

OIL US

Един от най-волатилните инструменти през последните няколко месеца успя да се покачи до 40 USD за барел. Цената на петрола срещна силна зона на съпротива от 200 периодната експоненциална средна, след като новини за нови ръстове на дневните случаи на пандемията всяха страх на пазарите от повторно затваряне на икономиките. Новини около пандемията и запасите на петрол продължават да са основополагаща сила в движението на цената на черното злато.

US Tech 100 NAS

Индексът продължава своето положително движение. Множество инвеститори насочиха своите спестявания към технологичните гиганти през последните месеци, след като ефектът от пандемията не се усети върху тях така както върху други сектори. Това придвижи индекса до нови върхове, като изглежда положителното движение на индекса продължава.

Източник: Елана Трейдинг

Коментари: 0