Американски милиардер може да купи стадион \"Уембли\"

Сделка може да има в близките дни, според АФП и Файненшъл Таймс

Американски милиардер може да купи стадион \
824 ~ 1 мин. четене
Култовият стадион "Уембли", известен като дома на английския футбол, може да бъде продаден на милиардера Шахид Хан за 600 млн. паунда (790.4 млн. долара), ако сделката получи пълна подкрепа от английската Футболна асоциация.

Асоциацията и Хан са се съгласили да сключат сделка "в близките дни", предаде Франс прес, позовавайки се на няколко запознати източника. Продажбата се нуждае от одобрението на 10-членния борд на асоциацията, което се очаква да бъде гласувано в четвъртък, но малък брой членове все още не са дали подкрепа, според информацията.

Макар че сделката е икономически изгодна, някои членове на борда "могат да гласуват от чиста емоция" и да не позволят продажбата да се случи, пише "Файненшъл Таймс". От Английската футболна асоциация са отказали коментар по темата за ФТ.

Хан преговаря с асоциацията за покупката на "Уембли" от месец април. Американският милиардер от пакистански произход британския футболен отбор Фулъм и тима по американски футбол Jacksonville Jaguars. Състоянието му се оценява на 7,2 млрд. долара и в скорошна класация на най-богатите милиардери, собственици на спортни тимове, той попада на 12-о място в света.
Подкрепи Economic.bg