Американците и британците готвят най-калорично по Коледа

Най-нискокалорична е коледната вечеря в Литва

Американците и британците готвят най-калорично по Коледа

Голяма част от британците гледат изключително сериозно на коледната трапеза. Задължително за тях е присъствието на брюкселско зеле. С нагласата си към празничното угощение британците заемат почетното второ място на "дебелата карта" на най-калоричните коледни пиршества, пише в. "Дейли експрес". 

Картата е съставена от здравния експерт д-р Уейн Озбърн от сайта Treated.com и разкрива "тлъстата" действителност - талията на британците е сериозно застрашена от коледното угощение, от което на човек се падат средно по 3289 калории. 

Макар само с две калории повече, първенци по калорични блюда за Коледа са американците. Пуйката не е задължителна за техния празничен гуляй. Много американци залагат на шунка или печено говеждо за основно ястие на празника. 

Ако сре били на мненине, че вропейците празнуват по-нискокалорична Коледа, грешите. Според "калоричната карта" те не изостават с много от американците и британците, и заемат третото място по застрашаващи талията коледни блюда, отбелязва експертът. 

"Ако търсите крехка трапеза за Коледа, насочете се към Литва - там празничното угощение по традиция е доста скромно", казва д-р Озбърн. 

Най-голямата изненада идва от Япония - на Коледа залага на нездравословните менюта на заведенията за бързо хранене. 

По отношение на коледното угощение представителите на различните нации могат да понаучат нещо от скандинавците и средиземноморците - дори да им се струва богохулство, най-здравословното, нискокалорично и не по-малко вкусно решение за Коледа е месото да бъде заменено с риба, смята експертът.

Коментари: 0