Ангелкова: Ръст на полетите за България

Заявените сезонни полети на Летище София са 178 - с 80 повече от 2014 г.

Ангелкова: Ръст на полетите за България
232 ~ 2 мин. четене

Към момента нямаме данни за спад на руски туристи. 27% е общият спад до момента – за първото деветмесечие, каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на кръгла маса на тема „Перспективи в развитието на българо-руските отношения в областта на туризма"Копирано от standartnews.com

На въпрос дали изказвания като това, направено от президентът Росен Плевнелиев, пред изданието The Independent от миналата седмица, пречат на туризма и усилват ли спада на руските туристи, Ангелкова коментира, че за нея е важно Министерството да си върши работата за туризма и да работи в посока привличане на туристите.


„В тази връзка правим и тези кръгли маси - с руските туроператори и журналисти. Към момента от тяхна страна не наблюдаваме нищо различно от стартирането на тура. Русия е целеви пазар”, обясни Ангелкова. Тя уточни, че след днешната кръгла маса, която започна в 14.00 часа, ще стане ясно какви са шансовете и възможностите ни за лято 2016, но лично тя е оптимист. 

„Онлайн рекламата е тази, която се явява една от движещите сили и затова сме включили основно рекламиране през дигитален маркетинг. Да не забравяме работата с големите туроператори и рекламиране чрез тях и чрез авиокомпаниите, които обслужват много голям брой пътници. Тези усилия вече дават резултат“, допълни още Ангелкова.

Тя уточни, че предстои увеличение по други техни пазари. „Имаме заявени 69 полета повече само от Великобритания за предстоящия зимен сезон на Летище „София”. За справка, миналата година са били 24“, каза още министърът.

Общата цифра за Летище „София” за предстоящия зимен сезон е 178 полета, а 80 за миналия. Това предстои и за летния. Това го отдаваме на сериозната работа, която всички ангажирани институции имат”, допълни Ангелкова. Според нея, това означава позициониране на страната ни като предпочитана туристическа дестинация. „Имаме реални клиенти, които ползват реален продукт, няма да разчитаме на това някой да е видял България и случайно да прецени дали да се запише или не. Проведена е среща с турските авиолинии и те също обсъждат увеличаване честотата на техните полети, както за Летище „София”, така и за Летище „Варна”, каза още Николина Ангелкова.

Ангелкова съобщи, че очаква ръст от 40% на туристите от Полша за идното лято, като по-голяма част през зимата.

Подкрепи Economic.bg