Анкета: Караме коледните празници у дома със семейството

4% oт анкетираните в Economic.bg ще прекарат дните на работното място

Анкета: Караме коледните празници у дома със семейството
Мнозинството от хората у нас ще прекара предстоящите коледни празници вкъщи със семейството. Това става ясно от анкета, проведена на сайта на economic.bg в периода 27 ноември - 3 декември, в която са участвали близо 1300 души.

На въпрос "Къде ще прекарате предстоящите коледни празници" 90% отговарят "Вкъщи със семейството". Едва 3 на сто от анкетираните ще празнуват в провинцията, като такъв е и процентът на пътуващите в чужбина за коледните дни. 4% от анкетираните пък ще прекарат празниците на работното място.

Въпреки данните за коледните празници най-добре се представят спа комплексите във Велинград,Сандански, Хисаря, Девин. Те са хит в тези коледни и новогодишни празници с промоционалните си оферти. Това казва Благой Рагин, председател на Българска асоциация на хотелиерите и ресторантьорите (БАХР).

„Също добре се представят и зимните курорти Банско, Боровец, Пампорово. Моите колеги са добре подготвени и са готови да посрещнат колкото се може повече туристи", заяви той пред агенция "Фокус". По думите му снегът има само положително влияние върху курортите.

„Зимният туризъм се радва на много сняг и дано има повече в планините, за да не затормозяват пътищата. Хотелиерите и ресторантьорите се радват, когато има повече сняг", подчерта той. „Вече има предварителни резервации, пуснати обяви в сайтовете за оферти и ние сме част от европейска резервационна система. Във века на интернет всеки може да види обекта, да се запознае, да проследи историята и оценката, дадена му от клиентите и сам да поеме риска, къде да отиде. Тази благородна конкуренция подобрява продукта. Ако има конкуренция, има и напредък", допълни Благой Рагин.
Коментари: 0