„Анонимните” удариха 20 хил. профила на ИД

Ще бъдете третирани като вирус, а ние сме лекарството, твърдят хакерите

„Анонимните” удариха 20 хил. профила на ИД

От хакерската организация „Анонимните” отчетоха, че са свалили 20 хил. профила в Twitter, които са на хора, свързани с „Ислямска държава”. Те са публикували и списък на свалените профили.

Акцията на „Анонимните” е във връзка с онлайн войната, която хакерите обявиха на „Ислямска държава” заради кървавите атентати в Париж на 13 ноември.

От хакерската организация са публикували и видео, в което съобщават успехите си в онлайн борбата срещу терористите. В него Анонимните се заканват, че това е само началото.

„Здравейте граждани на света. Ние сме Анонимните. Време е да се осъзнае, че социалните медии са се превърнали в солидна платформа за комуникация на „Ислямска държава”, се казва във видеото.

„Анонимните” се обръщат към джихадистите с думите: „Ислямска държава”, ние ще ви преследваме, ще сваляме вашите сайтове, акаунти, имейли и ще ви разкрием. От сега нататък няма безопасно място за вас онлайн. Вие ще бъдете третирани като вирус, а ние сме лекарството”.

Още на следващия ден „Анонимните” се похвалиха, че са деактивирали 5500 акаунта в Twitter и в други сайтове, свързани с предполагаеми членове на ИД, са били деактивирани

Това не е първата акция на хакерската организация срещу джихадистите. През март Анонимните разкриха 9200 профила на членове на „Ислямска държава” в Twitter. Целта им беше да алармират за засилващото се присъствие на джихадистите в социалните мрежи.

Коментари: 0