АПИ ще плати по близо 1 млн. лв. на километър за ремонт на третокласен път

Инвестицията в ремонта на 6-километровата отсечка е 5.2 млн. лв. с ДДС

АПИ ще плати по близо 1 млн. лв. на километър за ремонт на третокласен път

Снимката е илюстративна

Снимка: Economic.bg/Архив

3260 ~ 1 мин. четене

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) ще плати по близо 1 млн. лв. на километър за ремонт на 6 км от третокласния път ІІІ-539 Русокастро – Трояново в област Бургас. Това съобщава агенцията при старта на ремонта, по времето на който трафикът няма да се спира, а шофьорите ще преминават в лентата, в която не се работи.

Пътят осигурява достъпа до крепостта Русокастро и е връзка на населените места в община Камено със съседния общински център Средец, обясняват от АПИ.

Според съобщението инвестицията в ремонта на 6-километровата отсечка е 5.2 млн. лв. с ДДС и е от бюджета на АПИ, а срокът за завършване е ноември 2021 г.

Според заданието, за отпуснатите 5.2 млн. лв. е предвидено да се направи подмяна на асфалтовата настилка, подравняване на банкетите и окопите, подобряване на отводняването. Освен това трябва да се поставят нова пътна маркировка, ограничителни системи и пътни знаци.

Изпълнител на ремонта е Консорциум „ТРП Бургас 2019“ (с участници: „Пътстрой Бургас“ ЕООД, „Сет Къмпани“ ЕАД, „Бургаспътстрой“ АД, „Инфра Експерт“ АД, „Щрабаг“ЕАД), с който АПИ има договор по Закона за обществените поръчки за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа в област Бургас.

Припомняме, че преди два месеца АПИ пусна дори по-изненадващо скъпа обществена поръчка за обхода на Пловдив, където за 4.8-километрова отсечка агенцията е готова да плати малко над 50 млн. лв. с ДДС, което означава, че един километър от пътя струва над 10 млн. лв.

Подкрепи Economic.bg