Apple и SAP превръщат iPhone и iPad в инструмент за бизнеса

Двете компании ще си сътрудничат в разработването на приложения

Apple и SAP превръщат iPhone и iPad в инструмент за бизнеса

Американската Apple и германската SAP сключиха споразумение за партньорство, това става ясно от съвместно прессъобщение на двете компании.

Заедно те ще си сътрудничат в разработването на приложения за iPhone и iPad, използвайки базата данни и анализи на компанията SAP, която е водещ световен производител на програмни обезпечения за управление на предприятия.

"Това партньорство ще промени изцяло подхода към използването на iPhone и iPad в корпоративните задачи, където ще се срещнат иновациите и сигурността на iOS, съчетани с дълбоките познания на SAP в областта на бизнес софтуера, - каза изпълнителният директор на Apple Тим Кук.

Със своето лидерство в създаването на корпоративни приложения SAP е перфектния партньор, който ще ни позволи наистина да се променим начина, по който компаниите по целия свят ще задействат iPhone и iPad".

"Ние сме горди с това уникално ново партньорство между Apple и SAP, - каза ръководителят на SAP Бил Макдермот. Ще предоставим на хората удобни интуитивни възможности за бизнеса, ние откриваме за тях нови знания и възможности за работа. Обединяваме мощните средства на облачната платформа на SAP HANA и SAP S/4HANA с възможностите на iOS.

В рамките на партньорството SAP ще създаде iOS приложение за важни бизнес задачи. Тези приложения за iPhone и iPad ще бъдат написани на Swift – съвременният, безопасен и интерактивен език за програмиране на Apple.

Коментари: 0