Бойко Борисов събира ГЕРБ извънредно за Изборния кодекс

\"Ще вземем решение във вторник с риск за стабилността на кабинета\", заяви той

Бойко Борисов събира ГЕРБ извънредно за Изборния кодекс

Във вторник председателят Бойко Борисов събира ПГ на ГЕРБ и Изпълнителната комисия и отчитайки рисковете за мнозинството и стабилността на правителството, ще вземем решение“, написа Борисов на страницата си във Facebook.

Политическа Партия ГЕРБ е поставена в изключително сложна ситуация и то за нещо, което ние сме инициирали още в първия ни мандат, а именно за първи път заложихме облекчена форма на подаване на заявления от българите в чужбина – електронно, дистанционно по интернет, с цел да се даде възможност на повече наши сънародници да гласуват. Благодарение на това беше възможно да се разкрият допълнително секционни избирателни комисии извън дипломатическите и консулски представителства, което дори г-жа Манолова запази.”

Така че, аз винаги съм считал, че е наше задължение да осигурим възможност всички български граждани, които желаят да гласуват в чужбина, да могат на практика да упражнят това свое право на глас. Винаги съм твърдял, че до този момент не е измислена по-демократична и добра система от изборите“, коментира министър-председателят.

Той каза още, че ще продължат да се водят разговори с партньорите им от РБ, ПФ и АБВ, защото стабилността на държавата е важна, но не бива да се нарушават демократичните права на българските граждани.

Това е отговорност на всички политически партии и лидери, не само моя, и не само на ГЕРБ. Надявам се, че ще успеем да намерим един разумен и справедлив консенсус“, заключи Борисов.

Коментари: 0