Apple получи патент за огъващ се смартфон

Компанията има идея за такова устройство, но все още не знае как ще го създаде

Apple получи патент за огъващ се смартфон

Технологичният гигант Apple получи патент за огъващ се смартфон. Изглежда инженерите на компанията са се вдъхновили от проблемите на iPhone 6 Plus с огъване на корпуса му, пише изданието ZDNet.

Според информацията компонентите на мобилното устройство, които ще бъдат гъвкави, са екранът, батерията и дънната платка. До момента няма разработка от други компании за гъвкава дънна платка.

Компанията от Купертино смята, че „гъвкавите електронни устройства могат да са по-устойчиви на щети по време на събития като изпускане, защото могат да се огъват или деформират докато абсорбират удара“.

В материалите, които могат да се използват за направата на смартфони, посочени в патента, се споменават „пластмаса, тънко стъкло, композитни материали, тънък метал, силикон, текстил и други подходящи материали и комбинации от тях“.

На този етап Apple е получил патент за идеята , но не и за начина на производство на такова устройство. Компанията има и други патенти за гъвкави устройства, които не е превърнала в реалност. Такъв например е патента за умен часовник с дисплей, който е извит около корпуса му.

Коментари: 0