Aston Martin потвърди плановете за IPO

На първичното публично предлагане може да се продадат акции на стойност до 1 млрд. паунда

Aston Martin потвърди плановете за IPO

След месеци спекулации, британският производител на спортни автомобили Aston Martin Holdings Ltd потвърди намерението си да проведе първоначално публично предлагане (IPO) на Лондонската фондова борса (LSE).

От съобщение на компанията става ясно, че съответните документи са изпратени до Органа по финансовото поведение (Financial Conduct Authority, FCA).

Според Dow Jones, позовавайки се на информирани източници, на първичното публично предлагане може да се продадат акции на стойност до 1 млрд. паунда, самото дружество се оценява на около 5 милиарда паунда.

Също така компанията публикува финансовите показатели за първата половина на годината. Коригираната EBITDA на производителя на автомобили се е увеличила с 14% през януари-юни до 106 млн. паунда, приходите са се увеличили с 8% до 445 млн. паунда.

По-рано бе съобщено, че продажбите на Aston Martin през 2017 г. са надвишили 5 хил. автомобила за първи път от 2008 г. насам.

Aston Martin е основана през 1913 г. Компанията спечели известност, тъй като автомобилите ѝ бяха управлявани от Джеймс Бонд.

През периода 1994-2007 г. компанията е собственост на Ford Motor Co., понастоящем собственост на консорциум от инвеститори, включително инвестиционните дружества на Кувейт, както и на италианския InvestIndustrial.

Коментари: 0