Atos купува Unify

Двете компании ще комбинират комуникационния софтуер с IT услугите

Atos купува Unify
3830 ~ 2 мин. четене
Международната компания за дигитални технологии Atos постигна споразумение с The Gores Group и Siemens за придобиване на третия по големина лидер в света за комуникационен софтуер и услуги - Unify. В резултат на тази сделка Atos ще предлага уникални интегрирани комуникации, които ще ускорят дигиталната трансформация и бизнес развитието на клиентите на компанията. 

Сделката предстои да бъде финализирана след одобрение на регулаторните и антитръстови органи през първото тримесечие на 2016 г. 

„Придобиването на Unify ще обогати нашите решения за дигиталната трансформация на клиентите ни. Тяхно основно изискване е надежден партньор, който предоставя цялостни решения и услуги за бизнеса. Портфолиото на Unify и клиентската им база са идеалното допълнение към съществуващите дигитални технологии на Atos.”, коментира Тиери Бретон, председател и главен изпълнителен директор на Atos. 

„Още от началото основна цел на нашия джойнт венчър със Siemens AG е да посрещне потребностите на международните ни клиенти. Заедно непрекъснато инвестирахме в иновации, ребрандирахме компанията, сформирахме впечатляващ управленски екип и създадохме компания-лидер в комуникационни софтуерни решения.“, каза Алек Горес, председател и главен изпълнителен директор на The Gores Group. “Вярваме, че Unify e позиционирана добре на пазара и заедно с новия акционер ще изведе всеки бизнес на едно ново ниво на успех.“

„Аз вярвам, че Atos е идеалния избор за устойчивото бъдещо развитие на Unify и нейните клиенти. Atos е доказан и доверен партньор с множество реализирани успешни интеграции след придобивания. В същото време ние ще продължаваме да изпълняваме глобалния си план Vision 2020 и да позиционираме Siemens като лидер в сегменти като енергетика, автоматизация и цифровизация.“, казва Джо Каесер, президент и главен изпълнителен директор на Siemens AG. 

Unify е основана през 2008 г. под името Siemens Enterprise Communication с централа в Мюнхен, Германия. Компанията е джойнт венчър между The Gores Group (51%) и Siemens (49%). Дейността на компанията е главно в Европа, Северна и Южна Америка. Unify предлага комуникационен софтуер, който ускорява дигиталната трансформация и бизнес развитието на клиентите, чрез специализирани решения за различните индустрии. Компанията има приходи от €1.2 милиарда и има 5 600 специалисти в повече от 60 страни по света. 

Съвместно с Unify, Atos ще комбинира комуникационния софтуер с IT услугите. Unify е определян от анализаторите в индустрията като „лидер“ в корпоративните комуникационни решения и „визионер“ в интегрираните комуникации. Чрез 3 000 патента, технологиите на Unify ще обогатят дигиталните предложения на Atos. По-специално Unify разработва уникална комуникационна платформа Circuit. Тя прави революция в корпоративните комуникации като предоставя на своите клиенти аудио и видео с HD качество, управление, редактиране и съхранение на съдържание в реално време, чат, контекстуално търсене, съобщения и интегриране на контакти между различни системи (като LinkedIn, Outlook) чрез едно приложение, достъпно от всяка точка на света. Именно тази иновация убеждава Siemens да предпочете Unify и технологиите й пред конкурентите й. 
Подкрепи Economic.bg