Audi представи електрическия SUV E-Tron

Вече се приемат предварителни поръчки за новия модел

Audi представи електрическия SUV E-Tron
4712 ~ 2 мин. четене

Присъединявайки се към нарастващия брой производители на луксозни автомобили, Audi представи нов изцяло електрически SUV. Наречен E-Tron, той ще бъде пуснат в продажба в Европа по-късно тази година, а в САЩ - следващата пролет.

Компанията обаче вече приема поръчки с депозит от 1000 долара за новия E-Tron. Цените в САЩ ще започнат от около $75 000 или $ 86700 за първите модели.

Това е първият от трите нови електрически автомобила, които Audi ще представи през следващите няколко години. Германският производител на луксозни автомобили, който е част от Volkswagen Group, обяви още, че ще си партнира с Amazon за инсталирането на зарядни станции за купувачите на електрическия модел.

E-Tron беше представен снощи на официално събитие на крайбрежието в Сан Франциско. Колата е проектирана специално за американския пазар, казват от Audi.

Макар че не може да предизвика вълнение като Tesla, компанията вече е събрала стотици хиляди долари депозити за модела си в рамките на часове след дебюта, съобщава Си Ен Ен.
E-Tron идва след електрическия SUV на Jaguar I-Pace. Mercedes и BMW също наскоро представиха електрически SUV модели, които ще бъдат пуснати в продажба през следващите няколко години.

Тези предложения до едно са SUV, най-вече защото пазарът, като цяло, се е изместил силно в тази посока.
E-Tron изглежда като типичния SUV на Audi. Моделът дори има известната трапецовидна решетка на Audi, ключова характеристика на марката, въпреки че не се нуждае от радиатор. Решетката позволява преминаването на въздух под батерията, за да се осигури допълнително охлаждане.

Има обаче някои уникални атрибути. Например, E-Tron е малко по-широк от другите SUV на Audi.

В Европа E-Tron няма да има традиционни странични огледала. Вместо тях, ще има камера от всяка страна. Изображенията от камерите ще се виждат на екрани в автомобила.

Тази система няма да бъде достъпна в Съединените щати, тъй като там правилата за безопасност не го позволяват.

С два електрически мотора и задвижване на всяко колело, новият SUV може да ускори от нула до 60 мили в час (до 100 км/ч) за 5,5 секунди и има максимална скорост от 124 мили в час. Колата ще може да тегли до 4000 паунда тегло. Производителят все още не е обявил какво разстояние може да се измине при пълен заряд.

Собствениците на автомобила ще могат да купят домашна система за зареждане и да я свържат с Amazon Home Services. Инсталацията може да бъде поръчана онлайн. Цената ще варира в зависимост от нуждите на всеки собственик и според жилището.

Подкрепи Economic.bg