10-те най-добри места за гурме туризъм в света

Порциите в гурме кухнята са по-малки от тези в обикновената кухня, но са изключително богати на вкус

10-те най-добри места за гурме туризъм в света

Снимка: Pixabay

2987 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Понятието гурме кухня се свързва с кулинарно изкуство, което включва в себе си най-хубавата храна и напитки. Гурме кухнята е наричана още висша кухня, тъй като тя се отличава със сложно приготвяне на ястието и изискано сервиране. Порциите в гурме кухнята са по-малки от тези в обикновената кухня, но са изключително богати на вкус. Представяме ви 10-те най-добри града за гурме туризъм в света:10. Банкок, ТайландТайландската кухня е позната по целия свят със своите особености, но гурме ресторантите предлагат страхотни ястия като Pad Thai, Tom Yum Goong и други.


9. Лондон, АнглияАко все още нямате достатъчно причини да посетите този невероятен метрополис, гурме кухнята в Лондон ще ви помогне да го направите. Някои от най-популярните ястия са Sepherds Pie и Cheshire Cheese.


8. Долината Напа, САЩДолината Напа е добре позната с невероятните си гурме ресторанти, особено тези във влака. Можете да отидете и на езда, докато тествате изискани ястия и някои от най-добрите вина в страната.


7. Ню Йорк, САЩНю Йорк изглежда винаги претъпкан, но също така предлага и постижения във всяка една област. Гурме кухнята не прави изключение с популярни ястия като Manhattan Clam Chowder и Waldorf Salad.


6. Фес, МарокоФес е известен като гурме град на подправки. Той притежава една от най-вкусните традиционни кухни. 


5. СингапурХраната в Сингапур се смята за уникална на острова, въпреки, че кухнята е повлияна от съседните страни Китай, Малайзия и Индия. Satay и Roti Prata са едни от месните деликатеси. 


4. Хонолулу, САЩТропическият град Хонолулу е най-големият в Хавай. Тропическият му произход определено оказва влияние върху кухнята. Сред най-популярните ястия в Хонолулу са Lau Lau, Butterfish и Poi.


3. Париж, ФранцияКогато говорим за гурме ресторанти и класа, не трябва да пропускаме Париж. Много е известна страстта на французите към храната, а Париж предлага най-доброто от страната. 


2. Сан Себастиан, ИспанияИспания е известна със своите тапас - средиземноморска кухня, състояща се в предлагане на различни малки порции храна. Разнообразието на тапас е голямо, а още по-хубаво е когато го опитате като гурме ястия.


1. Сицилия, ИталияСицилия без съмнение е кралицата на гурме кухнята, благодарение на средиземноморската кухня на острова. Някои от най-добрите ястия са с риба меч и сепия. Сицилианските гурме ястия винаги са придружени от най-пресните зеленчуци, приготвени с най-голям финес. 

Подкрепи Economic.bg