Авиокомпанията на Уганда отново лети след 20 години

Предстои да започнат полети до множество дестинации

Авиокомпанията на Уганда отново лети след 20 години

Самолет на Uganda Airlines през 1983 г.

Снимка: Wikipedia

1068 ~ 1 мин. четене
След като в продължение на 20 години полетите на Uganda Airlines бяха прекратени, авиокомпанията отново ще лети в небето над Африка, възстановявайки статута си на национален превозвач на Уганда, съобщи CNN.

Търговските услуги бяха възобновени във вторник с полет от Ентебе до Найроби в съседна Кения, с който авиокомпанията се надява да започне нова печеливша ера за пострадалата заради дългове в миналото марка.

Uganda Airlines съобщи, че нейният флот от двумоторни регионални самолети Bombardier CRJ-900 скоро ще се свърже с дестинации, включително Дар-ес-Салам в Танзания, Могадишу в Сомалия и Джуба в Южен Судан.

"Ще последват още по-далечни дестинации", казва Дженифър Бамутураки, директор по маркетинг и обществени въпроси на авиокомпанията. Очаква се услугите за Демократична република Конго, Етиопия, Руанда, Зимбабве, Гана, Южна Африка и Руанда да бъдат добавени от септември.

"Възраждането на марката, първоначално основана от диктатора Иди Амин през 1977 г., но спряла дейност през 2001 г. заради финансови затруднения, е насочено към извличане на възможности в селското стопанство, минералите, туризма и петролния и газовия сектор", заяви Моника Нтеге Азуба, министърът на труда и транспорта на Уганда.

През последните години се наблюдава все по-голям международен интерес към Уганда като ваканционна дестинация с пътешественици, привлечени от красиви национални паркове, плажни курорти и диви животни като редки планински горили.

"Увеличеният пътнически трафик на международното летище в Ентебе ще допринесе за националната икономика на страната", заяви Виани Лугя от Угандската администрация за гражданска авиация.
Подкрепи Economic.bg