Австралийци създадоха \"кафемашина за бира\"

BeerDroid влиза в продажба от месец юли

Австралийци създадоха \

Стартъп от Австралия изобрети устройство, което произвежда бира и прилича на кафемашина, пише Mashable. Инсталацията BrewArt се състои от 2 части - BeerDroid, който приготвя 10 литра бира и бирен диспенсър, наречен BrewFlo, който я охлажда. Температурата на диспенсъра може да се контролира от ползвателя на инсталацията.

С BrewArt се продават също и съставките, които ще трябват, за да се направи една бира (малц, подобрители, хмел и мая), както и BrewPrints пакети за тези, които искат да се направят напитка, подобна на популярните марки бира по целия свят.

Създателите на апарата, Скот Харис и Пол Бурже, разказаха, че са работили по проекта в продължение на осем години и го представят днес във време, когато приготовлението на продуктите се прави все по- често домашни условия и започна да навлиза в ежедневието ни. Австралийците също споделят, че искат да "хора да пият по-малко, но по-качествен продукт."

Устройството, наречено BeerDroid, може да общува с вашия смартфон чрез Wi-Fi и така собственикът е в състояние да регулира и контролира процеса на приготовление с помощта на приложение.

BrewArt първоначално ще стартира в Австралия от средата на юли тази година и ще струва $799 за BeerDroid и $699 за BrewFlo. Бирата е скъп занаят, споделят изобретателите.

Коментари: 0