България и Египет ще си сътрудничат в областта на туризма

Двете страни подписаха меморандум за разбирателство и ще опитат да се популяризират взаимно

България и Египет ще си сътрудничат в областта на туризма

Снимка: МТ

Египет има много добри практики в туризма, свързани с механизми за привличане на повече посетители, особено в крилата на сезона, които могат да са полезни и у нас. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при подписването на Меморандум за разбирателство между Министерствата на туризма на България и Египет. Тя и колежката и д-р Рания Ал-Машат парафираха документа днес в Бургас в присъствието на кмета на града Димитър Николов.

Министър Ангелкова посочи, че целта на документа е да бъдат задълбочени приятелските отношения и сътрудничеството между двете страни, както и да се създаде възможност за обмен на опит за насърчаване на рекламата и популяризирането на България в Египет и обратно. Документът дава основата и очертава конкретен план за действие, коментира още тя.

„Имаме идея да инициираме побратимяване на египетския град Александрия и Бургас“, каза Ангелкова и уточни, че това е много добро начало на сътрудничество на местно ниво.

„Чест е за мен да работя с българския министър, заедно ще създадем нови работни места и в България, и в Египет“, каза д-р Рания Ал-Машат. Тя посочи още, че отчитайки важността на туризма в икономките на двете страни, е важно да се насърчава развитието на този сектор.

„Египет стартира туристическа програма в края на 2018 г. с много реформи, които ние внедряваме и искаме да споделим с България“, коментира министър Рания Ал-Машат. Тя сподели още, че европейските туристи в Египет са много важни и иска да види повече българи там.

Кметът на Бургас Димитър Николов заяви, че сътрудничеството на местно ниво ще е интересно и партньорските контакти са много полезни. Той допълни, че общината е центърът с най-развит летен туризъм на Южното Черноморие и ще се радва добрите практики в туризма на двете държави да се прилагат в страните ни.
Коментари: 0